sportlab leuven

sportmedische raadpleging

Dit omvat alle sportgerelateerde medische problemen.

sportmedische raadpleging

 

Blessures zijn acute letsels ten gevolge van een sportongeval zoals breuken en verstuikingen,spierscheuren en acute peesletsels problemen met de menisci...

Overbelastingsletsels zoals de erg frequente achillespees- en kniepeesletsels, frictiesyndromen,....pijnklachten bij het lopen, voetproblemen....Bij lopers met overbelastingsletsel wordt het looppatroon op de loopband bekeken. Dit geeft heel vaak wat bijkomende informatie over het ontstaansmechanisme van het letsel. Bij wieler-, dua- en triatleten kan een foute fietspositionering aan de basis liggen. Hier doe ik beroep op Bakala of.

 Hartklachten ( zoals hartkloppingen, pijn in de borststreek..)

Ademhalingsproblemen (astma, hyperventilatie…rokers die voelen dat ze wat kortademiger worden). Bijzondere interesse is er voor inspanningsgebonden hoesten en piepende adem.

Voor lichaamssamenstelling doen we beroep op de huidplooimeter en weegschaal. Dit volstaat meestal voor recreatieve sporters. Bij competitiesporters is het soms nuttig zo accuraat mogelijk de evolutie van de lichaamssamentstelling te volgen via DEXA-meting.

 De vermoeide atleet is een categorie apart waar we vaak moeten nagaan of er wel correct getraind wordt. Bloedanalyse en inspanningstesten met melkzuurbepaling zijn dan noodzakelijk.

Wie ziet door het bos de bomen nog? Sportvoeding en sportsupplementen zijn big business. Wat is relevant en wat is nuttig in welke sport? Op de raadpleging zoeken we naar een wetenschappelijk antwoord op jou vraag. 

Sportende vegetariërs en veganisten verdienen extra aandacht. Iedereen kent het vitamine B12 tekort. Heel vaak vertonen zij nog andere tekorten die via voeding of suppletie kunnen gecorrigeerd worden om toch optimaal te presteren en te recupereren.

 

voor de diagnosestelling of bevestiging van overbelastingsletsels en blessures werk ik nauw samen met een radiologiedienst. Een echografie of een röntgenfoto is soms nodig om tot een diagnose te komen.
Voor verdere behandeling wordt soms beroep gedaan op een aantal manueel therapeuten, algemeen kinesisten en een osteopaat die elk expertise hebben in hun domein en met sporten erg vertrouwd zijn.
Verwijzing naar een gespecialiseerd orthopedisch of fysiotherapeutisch centrum kan nodig zijn.
 

Ik ben al arts partieel gedeconventioneerd.

terugbetaling is in functie van de medische indicatie, het ziekenfonds en de verzekerbaarheid. 

 

maak uw afspraak online


 

sportmedisch consult 38 euro
sportcardiologisch consult ( raadpleging + ecg) 60 euro
sportcardiologisch consult met inspannings-ecg 90 euro
Sportmedisch consult met spirometrie+ meten reversibiliteit 70 euro